Šoping centar sagrađen oko kuće: Starica odbila milion dolara za iseljenje !!

Gospođa Edit Mejsfild postala je pravi heroj nakon što je odbila da se iseli iz svoje kuće kako bi se na tom mjestu napravio novi šoping centar.

Pošto je odbila ponudu od milion dolara da ustupi plac i iseli se iz svoje kuće, šoping centar je ipak napravljen ali je projekat morao biti modifikovan – i to tako da kuća, dvorište i drvce ostane na svom mestu.

Ako vam se kuća čini poznatom to je vjerovatno zato što neodoljivo podjseća na onu iz Pixarovog animiranog filma Up.

Edith-Macefields-House-2-600x450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edit je umrla 2008. u 87. godini ali je uspela da na kraju još jednom iznenadi javnost. Kuću je prepisala, ni manje ni više nego, šefu gradilišta Beriju Martinu s kojim se blisko sprijateljila tokom građenja tržnog centra. Beri je pazio na Edit, vozio je kod doktora i vodio računa da blizina šoping centra ne utiče previše na njene svakodnevne navike.

Edith-Macefields-House-3-600x450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edit je umrla 2008. u 87. godini ali je uspjela da na kraju još jednom iznenadi javnost. Kuću je prepisala, ni manje ni više nego, šefu gradilišta Beriju Martinu s kojim se blisko sprijateljila tokom građenja tržnog centra. Beri je pazio na Edit, vozio je kod doktora i vodio računa da blizina šoping centra ne utiče previše na njene svakodnevne navike.

Nakon njene smrti, kuća je adaptirana,a u planu je da se ispred nje napravi trg u znak sećanja na Editinu hrabrost i principijelnost.

Global Info

Portal koji obećava !!

 

*

*

Top
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien